måndag 3 maj 2010

Mycket har hänt!!

Hej alla här har vi några bilder från SSPKs utställning i Gävle igår då Sudden & Vårtan debuterade.. Dessa två hundar bor ju inte hemma hos mig o det har varit svårt att få till allt den sista tiden med pälsar m,m.. Sudden behöver dessutom kroppa sig mera då han är så kinkig med maten.. Nu är han i varje fall utställd med en 1 HP , så nu kan ja släppa det ett tag, energin behövs till annat ibland oxå. Nedan ser vi Sudden i rörelse.. Domare var Eva Borg.. Sudden heter i stamtavlan Garibaldi Grasant och är från Polen..


Lilla Vårtan som i stamtavlan heter Djakartas Naughty Nipple fick en 2 i juniorklass då hon inte heller är i utställningskondition, får försöka drilla mina fodervärdar lite bättre tror ja.. man kanske är för snäll vad vet ja.. Men att fixa en schnauzer bara sådär inför en utställning är ju inte det lättaste, då är det ju faktiskt lite enklare med pudlarna om dom bara lär sig att bada dem o hålla dem tovfria vilket inte är så lätt heller men så går de ju att utställningsklippa dem dagen innan i varje fall.. Ja man ska då alltid ha ångest he he.. Usch man vill mer än man lixom klarar av ibland.



Ja ja nu får det bli lite fokus på pudlarna samt Higgins ett tag då ja faktiskt inte har nånting att visa o matcha på skäggsidan.. Lilla Sivan Astrid dottern är ju bara bebbe än så länge.. Sen är väl klart Vendela tillbaka igen , men hon lär väl få lite tid på sig nu när hon klämt ur sig 8 valpar igår.. Ja precis sitter här o beundrar hennes små bebbar, Hon valde att börja föda när ja höll mig borta.. Så på utställningen i Gävle igår när ja precis skulle slå ner arselet o mysa i solen med Maria Kaspelix härliga lunch, så ringde husse o sa att Vendela skulle bestämt börja föda.. Ja det var bara med hjälp av Senad o Erika att hyva in alla grejjer i bilen o med en rivstart från parkeringen "hit the road" mot Grällsta... Så förlåt alla som ja inte hann säga ett ljud till utan bara drog som en avlöning he he , det var inte pga de dåliga resultaten ovan he he .. Utan det var för att förskona både Veddan o Jonas.. Väl hemma på gården, så hade det redan kommit 3 tikvalpar.. så varför ska man alltid känna sig som om det bara är en själv som kan???
Galant hade dom klarat situationen o ja blev riktigt stolt kan ja lova..
Väl hemma så fortsatte detta o sista valpen kom vid 22 tiden..
Idag blir det lite pyssel här hemma .. anmäla till hammarskog pudelklubben samt plantera lite stamrosor som ja o Yvonne Kronstrand var hemma o räddade på Eskön i lördags..
Stort tack till Yvonne som var med o hjälpte mig o städa av hemma på Eskön.
Samt till sist men inte minst MEGA GRATTIS till Senad på kennel Axelakes BIR o bästa Junior pinne samt Maria Kaspelix o Annelie till Tages BIR samt Championat..
Love U All






3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men du ser!!! Nu har ju Jonas övat inför kommande prövningar KANON!!!!!
Vilken klippa ;) /ullis o Matte

Erika sa...

Jaaaa att sköta en dvärgpäls så att den är perfekt är inte det lättaste och inget man gör på en pissrast.Att fuska är inte att tänka på....
Som du säger så är pudlarna lättare så, bara man inte fuskar med baden där,som slavsikt måste vara varje vecka för att inte se ut som en lovikavante.

Mina fingrar och händer orkar inte med dvärgarnas päls längre varje fall

Anonym sa...

Gratis! till alla små bebber!:-) :-) :-)Själva så håller vi på med att göra oss klar för en 4 dagars utflykt med H-Vagnen,och Doris verkar trivas i den xåx oc det är toppen!:-)Pussa o krama Gun från:Carina o Doris!Må så gott påer alla!